Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
1967
Το πρώτο βήμα μιας λαμπρής πορείας. Οδός Καποδιστρίου. Μια νέα ατομική επιχείρηση ανοίγει την πόρτα της στο μέλλον. o κ. Παντελής Κουγιός, ιδρυτής και στυλοβάτης της, ονειρεύεται να την εξελίξει, να τη διευρύνει, να τη δει να μεταμορφώνεται σε ισχυρό κομμάτι της εμπορικής ζωής του τόπου. Σήμερα το ξέρουμε όλοι! Τα κατάφερε … με το παραπάνω! Τα μετέπειτα βήματα… Μεθοδικά και σταθερά.
1975
Παρουσιάζεται η ανάγκη για μετεγκατάσταση σε νέους μεγαλύτερους και ιδιόκτητους χώρους, στην περιοχή Σγουρού Ρόδου.
1980
Υπογράφει συμβόλαιο με την Pepsico για την διάθεση και εμφιάλωση των δημοφιλέστατων ανά τον κόσμο αναψυκτικών Pepsi & 7UP.
1986
Ήταν η πρώτη μη πολυεθνική εταιρεία που εμφιάλωσε αναψυκτικό σε φιάλη P.E.T. στο 0,5 lt και στο 1,5 lt.
1991
Η εταιρεία μεταφέρεται σε ακόμα πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, στην Αγία Βαρβάρα Κοσκινού, ανανεώνοντας το χώρο εργασίας, αλλά και την γκάμα των προϊόντων της. Μπαίνει δυναμικά στο χώρο της παραγωγής αναψυκτικών σε κουτί 330cc, συσκευασία που το αγοραστικό κοινό ανταμείβει με το παραπάνω.
1996
Η εξέλιξη είναι ραγδαία. Πραγματοποιείται πλέον η παραγωγή εμφιαλωμένου νερού, το γνωστό και αγαπημένο σε όλους τους Ροδίτες, Απολλώνιο.
2002
Η ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ αναπτύσσεται σε δύο νέους τομείς παραγωγής στο δυναμικό της. Παραγωγή ανθρακούχου νερού στις ίδιες συσκευασίες, αλλά και παραγωγή νερού σε γυάλινη φιάλη 1lt, και σε επιτραπέζιο και σε ανθρακούχο.
2004
Ξεκίνησε να λειτουργεί η νέα μονάδα εμφιάλωσης του νερού ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη μονάδα που διαθέτει τα τελειότερα μέσα για την πιο ασφαλή και ποιοτική εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού. Το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ προέρχεται από τον πλούσιο σε Μαγνήσιο υδροφόρο της περιοχής Τσαΐρι της Ρόδου. Εμφιαλώνεται στην πηγή με τις ενδεδειγμένες επιστημονικές μεθόδους σε σύγχρονες εγκαταστάσεις σύμφωνα με την Ελληνική και Κοινοτική νομοθεσία. Η εταιρεία ΒΑΠ εφαρμόζει το σύστημα διαχείρισης ποιότητας κατά το πρότυπο ISO 9001/2000 καθώς επίσης και μελέτη HACCP.
2005
Παραγωγή νέου επιτραπέζιου νερού Aqua Vita στις συσκευασίες 750ml – 1Lt, γυάλινο 5 Lt – 10 Lt.
2007
Ξεκίνησε η παραγωγή των Φυσικών Χυμών VAP FRESH στις συσκευασίες των 330ml και του 1lt σε πλαστική φιάλη.
2008
Παραγωγή Μπύρας σε βαρέλι 50 lt και 30 lt .
2012
Τον Μάρτιο η γκάμα των προϊόντων VAP FRESH συμπληρώθηκε από τα προϊόντα VAP FRESH ΤΕΑ, στις συσκευασίες των 330ml και του 1lt σε πλαστική φιάλη. Παραγωγή Μπύρας σε συσκευασίες φιάλης 500 ml και 330 ml και κουτιού 330ml.
2014
Τον Οκτώβριο η εταιρεία συσκεύασε το VAP FRESH ΤΕΑ και στην συσκευασία του κουτιού των 330ml.
2016
Τον Φεβρουάριο ολοκληρώθηκε η γκάμα της μπίρας ΖΥΘΟΣ ΒΑΠ, με την εμφιάλωση στη συσκευασία του κουτιού στα 500 ml.
2017
Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της νέας υπερσύγχρονης γραμμής παραγωγής αναψυκτικών, χυμών, τσαγιού και ανθρακούχου νερού σε συσκευασία ΡΕΤ, με ετικέτα SHRINΚ FILM, όπως επίσης και η εμφιάλωση αναψυκτικού στην νέα συσκευασία ΡΕΤ 330 ml.

Κι έτσι φτάνουμε στο παρόν. Ένα παρόν που χρειάστηκε πολλούς σκληρούς αγώνες, αλλά απέδωσε καρπούς. Ένα παρόν που βρίσκει τη ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ στην 4η θέση των βιομηχανιών αναψυκτικών και αλματωδώς αναπτυσσόμενη στον χώρο της Ελληνικής Μικροζυθοποιίας.

Ένα παρόν, που προδιαγράφει ένα ισχυρό μέλλον…

Οι σειρές προϊόντων μας