Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η εταιρία ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΒΕ αποφάσισε το 2006 να μπει δυναμικά και στο χώρο της μπύρας. Έτσι, στις 28.8.2006 άρχισε την πρώτη φασόν παραγωγή μπύρας ΒΑΠ σε βαρέλι 30L και 50L από τις Ελληνικές Μικροζυθοποιίες για λογαριασμό της ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ.

Η εταιρία θέλοντας να έχει ένα δυναμικό παρόν με προοπτική στον τομέα της ζυθοποιίας και συγχρόνως να ενδυναμώσει την τοπική βιομηχανία και παραγωγή της Δωδεκανήσου, αποφάσισε την εγκατάσταση και λειτουργία μιας νέας και υπερσύγχρονης μονάδας ζυθοποιίας στην περιοχή Τσαΐρι της Ρόδου η οποία ολοκληρώθηκε το 2009.

Με βασικό άξονα την ικανοποίηση των πελατών της και αδιαπραγμάτευτη συνθήκη την παραγωγή αρίστης ποιότητας μπύρας η οποία παράγεται από φυσικές πρώτες ύλες, επιλεγμένες ώστε να πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές, η εταιρία ξεκίνησε την πρώτη της παραγωγή στις νέες εγκαταστάσεις  στις 11 Απριλίου 2009. Η παραγωγή της μπύρας αρχικά περιορίστηκε στην παραγωγή σε βαρέλι 30L και 50L και στη συνέχεια με οδηγό την θετική ανταπόκριση των πελατών της για το προϊόν, προχώρησε τον Μάιο του 2012 στην εμφιάλωση της Zythos Vap σε υάλινη φιάλη 330ml και 500ml καθώς και σε κυτία των 330ml και 500ml.

Έχοντας ως μέλημα την διασφάλιση της Ποιότητας του Προϊόντος, η εταιρία προχώρησε στην εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων (ISO 9001:2008 και ISO 22000:2005) και στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 πιστοποιήθηκε για τα πρότυπα αυτά από διαπιστευμένο φορέα Πιστοποίησης.

Ταυτόχρονα έχει στηθεί ένας πλήρες και σύγχρονο εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας όπου καθημερινά και για κάθε παραγωγή ελέγχονται σημαντικοί παράμετροι της Ποιότητας όπως μέτρηση Plato, αλκοολικών βαθμών, οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα, πολυφαινόλες, θολερότητα κλπ αλλά επίσης ελέγχεται και το μικροβιακό φορτίο του νερού, των τελικών προϊόντων, της μπίρας καθώς και η αποτελεσματικότητα των διαδικασιών πλυσίματος και απολύμανσης.