Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η εταιρία ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΒΕ αποφάσισε το 2006 να μπει δυναμικά και στο χώρο της μπύρας. Έτσι, στις 28.8.2006 άρχισε την πρώτη φασόν παραγωγή μπύρας ΒΑΠ σε βαρέλι 30L και 50L από τις Ελληνικές Μικροζυθοποιίες για λογαριασμό της ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ.
Η εταιρία θέλοντας να έχει ένα δυναμικό παρόν με προοπτική στον τομέα της ζυθοποιίας και συγχρόνως να ενδυναμώσει την τοπική βιομηχανία και παραγωγή της Δωδεκανήσου, αποφάσισε την εγκατάσταση και λειτουργία μιας νέας και υπερσύγχρονης μονάδας ζυθοποιίας στην περιοχή Τσαΐρι της Ρόδου η οποία ολοκληρώθηκε το 2009.
Με βασικό άξονα την ικανοποίηση των πελατών της και αδιαπραγμάτευτη συνθήκη την παραγωγή αρίστης ποιότητας μπύρας η οποία παράγεται από φυσικές πρώτες ύλες, επιλεγμένες ώστε να πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές, η εταιρία ξεκίνησε την πρώτη της παραγωγή στις νέες εγκαταστάσεις  στις 11 Απριλίου 2009. Η παραγωγή της μπύρας αρχικά περιορίστηκε στην παραγωγή σε βαρέλι 30L και 50L και στη συνέχεια με οδηγό την θετική ανταπόκριση των πελατών της για το προϊόν, προχώρησε τον Μάιο του 2012 στην εμφιάλωση της Zythos Vap σε υάλινη φιάλη 330ml και 500ml καθώς και σε κυτία των 330ml και 500ml.
Έχοντας ως μέλημα την διασφάλιση της Ποιότητας του Προϊόντος, η εταιρία προχώρησε στην εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων (ISO 9001:2008 και ISO 22000:2005) και στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 πιστοποιήθηκε για τα πρότυπα αυτά από διαπιστευμένο φορέα Πιστοποίησης.
Ταυτόχρονα έχει στηθεί ένας πλήρες και σύγχρονο εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας όπου καθημερινά και για κάθε παραγωγή ελέγχονται σημαντικοί παράμετροι της Ποιότητας όπως μέτρηση Plato, αλκοολικών βαθμών, οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα, πολυφαινόλες, θολερότητα κλπ αλλά επίσης ελέγχεται και το μικροβιακό φορτίο του νερού, των τελικών προϊόντων, της μπίρας καθώς και η αποτελεσματικότητα των διαδικασιών πλυσίματος και απολύμανσης.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Με καταγωγή από την Ρόδο, η ΖΥΘΟΣ ΒΑΠ είναι μια premium lager που παράγεται μόνο με φυσικά συστατικά και έχει κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών της από την πρώτη στιγμή. Για την παραγωγή της Zythos VAP οι ζυθοποιοί χρησιμοποιούν μόνο τα 4 βασικά συστατικά για την παραγωγή της μπίρας δηλαδή βύνη κριθαριού, λυκίσκος, μαγιά και νερό.
Ξανθιά, κρυστάλλινη, με απαλή γεύση καραμελωμένης βύνης, συνοδευόμενη από τα φρουτώδη αρώματα που αναδεικνύονται κατά το άνοιγμα του μπουκαλιού, προκαλεί τις αισθήσεις μας και σε συνδυασμό με την ισορροπημένη πικράδα σε προτρέπει να την απολαύσεις μέχρι τελευταίας σταγόνας».
Η ΖΥΘΟΣ ΒΑΠ συνοδεύεται άριστα με κοτόπουλο, χοιρινό και λουκάνικα. Είναι τέλειος συνδυασμός με θαλασσινά και προσφέρει απίθανη συντροφιά σε λιπαρά φαγητά και τυριά.

ΜΠΙΡΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Η μπίρα περιέχει πληθώρα ευεργετικών στοιχειών που βοηθούν τον οργανισμό μας. Η μπύρα περιέχει νερό, αλκοόλ, βιταμίνες Β (παντοθενικό οξύ, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, φολικό οξύ, Β6, Β12), βιταμίνη Α, D, E, H, K. Επίσης περιέχει πάνω από 30 μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κάλιο, μαγνήσιο, πυρίτιο, πολυφαινόλες, πρωτεϊνες, β-γλυκάνη, φυτικές ίνες.

Η ήπια κατανάλωση μπίρας είναι ευεργετική για την υγεία μας. Αναλυτικά :
• Βοηθά στην θετική διάθεση και Ευεξία
Το αλκοόλ που περιέχει, σε μικρή ποσότητα προκαλεί μια αίσθηση ευεξίας, ευθυμίας και ευχαρίστησης
• Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων και ελαττώνει το ποσοστό εμφάνισης εμφράγματος.
• Ενισχύει τα οστά και βοηθά στην οστεοπόρωση
• Αποτρέπει τον καρκίνο του προστάτη
• Ελαττώνει τις πέτρες στα νεφρά
• Ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου και βοηθά στην πρόληψη του Alzheimer
• Προφυλάσσει από το εγκεφαλικό
• Μειώνει το ρίσκο του διαβήτη
• Μειώνει την πίεση του αίματος
• Ενυδατώνει το δέρμα

Ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας (WHO) συστήνει ως ήπια κατανάλωση

  • Έως 1 λίτρο μπύρας για τους άνδρες
  • Έως 0,5 λίτρο μπύρας για τις γυναίκες