Η ιστορία μας με λίγα λόγια

1967

Το πρώτο βήμα μιας λαμπρής πορείας. Οδός Καποδιστρίου.

Μια νέα ατομική επιχείρηση ανοίγει την πόρτα της στο μέλλον. Ο Παντελής Κουγιός, ιδρυτής και στυλοβάτης της, ονειρεύεται να την εξελίξει, να τη διευρύνει, να τη δει να μεταμορφώνεται σε ισχυρό κομμάτι της εμπορικής ζωής του τόπου. Σήμερα το ξέρουμε όλοι!

Τα κατάφερε με το παραπάνω!

Τα μετέπειτα βήματα: Μεθοδικά και σταθερά.

1975

Παρουσιάζεται η ανάγκη για μετεγκατάσταση σε νέους μεγαλύτερους και ιδιόκτητους χώρους, στην περιοχή Σγουρού Ρόδου.

1980

Υπογράφει συμβόλαιο με την Pepsico για την διάθεση και εμφιάλωση των δημοφιλέστατων ανά τον κόσμο αναψυκτικών Pepsi & 7UP.

1986

Ήταν η πρώτη μη πολυεθνική εταιρεία που εμφιάλωσε αναψυκτικό σε φιάλη P.E.T.στο 0,5 lt και στο 1,5 lt.

1991

Η εταιρία μεταφέρεται σε ακόμα πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, στην Αγία Βαρβάρα Κοσκινού, ανανεώνοντας το χώρο εργασίας, αλλά και την γκάμα των προϊόντων της. Μπαίνει δυναμικά στο χώρο της παραγωγής αναψυκτικών σε κουτί 330cc,συσκευασία που το αγοραστικό κοινό ανταμείβει με το παραπάνω.

1996

Η εξέλιξη είναι ραγδαία. Πραγματοποιείται πλέον η παραγωγή εμφιαλωμένου νερού, το γνωστό και αγαπημένο σε όλους τους Ροδίτες, Απολλώνιο.

2002

Η ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ αναπτύσσεται σε δύο νέους τομείς παραγωγής στο δυναμικό της. Παραγωγή ανθρακούχου νερού στις ίδιες συσκευασίες,αλλά και παραγωγή νερού σε γυάλινη φιάλη 1lt.

2004

Ξεκίνησε να λειτουργεί η νέα μονάδα εμφιάλωσης των νερών Απολλώνιο και AquaVita . Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη μονάδα που διαθέτει τα τελειότερα μέσα για την πιο ασφαλή και ποιοτική εμφιάλωση ενός μεταλλικού νερού. Το φυσικό μεταλλικό νερό Απολλώνιο προέρχεται από τον πλούσιο σε Μαγνήσιο υδροφόρο της περιοχής Τσαΐρι της Ρόδου. Εμφιαλώνεται στην πηγή με τις ενδεδειγμένες επιστημονικές μεθόδους σε σύγχρονεςεγκαταστάσεις σύμφωνα με την Ελληνικήκαι Κοινοτική νομοθεσία. Η εταιρεία ΒΑΠ εφαρμόζει το σύστημα διαχείρισης ποιότητας κατά τα πρότυπα: ISO9001/2008 – ISO 22000:2005 καθώς επίσης και μελέτη HACCP.

2005

Παραγωγή νέου επιτραπέζιου νερούAqua Vita στις συσκευασίες 750 ml – 1 Lt – 5 Lt – 10 Lt.

2007

Ξεκίνησε η παραγωγή των Φυσικών Χυμών VAP FRESH στις συσκευασίες των 330 ml και του 1 Lt σε πλαστική φιάλη.

2008

Παραγωγή Μπύρας σε βαρέλι 50 Lt και 30 Lt .

2012

  • Τον Μάρτιο η γκάμα των προϊόντων VAP FRESH συμπληρώθηκε από τα προϊόντα VAP FRESH ICE ΤΕΑ, στις συσκευασίες των 330 ml και του 1 Lt σε πλαστική φιάλη.
  • Παραγωγή Μπύρας σε συσκευασίες φιάλης 500 ml και 330 ml και κουτιού 330 ml.

2014

Τον Οκτώβριο η εταιρεία συσκεύασε το VAP FRESH ICE ΤΕΑ και στην συσκευασία του κουτιού των 330 ml.

Κι έτσι φτάνουμε στο παρόν. Ένα παρόν που χρειάστηκε πολλούς σκληρούς αγώνες,αλλά απέδωσε καρπούς. Ένα παρόν που βρίσκει τη ΒΑΠ – Π. Κουγιός ΑΒΕΕ στην 8η θέση των βιομηχανιών αναψυκτικών.

Ένα παρόν, που προδιαγράφει ένα ισχυρό μέλλον!